woensdag 30 mei 2007

Crowded House

Crowded House is een van mijn favoriete groepen aller tijden. Ik ben dol op de melodieën en de stem van Neil Finn. Woodface, met It's Only Natural, Fall At Your Feet, Chocolate Cake en vooral Four Seasons In One Day, is het beste album. Stuk voor stuk heerlijke, tijdloze nummers. Ik was blij dat ik Neil en Tim Finn in juni 2005 voor het eerst in levende lijve kon zien, in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

En nu is Crowded House weer bij elkaar. Ik ben zeer benieuwd naar Time on Earth, het eerste album in meer dan tien jaar. De groep bestaat behalve uit good old Neil Finn (zang en gitaar) en Nick Seymour (bass) uit Mark Hart (piano) en Matt Sherrod (drums). Bovendien is Johnny Marr (ex-The Smiths) op de cd te horen. Hij speelt gitaar in Don't Stop Now en Even a Child, dat hij samen met Neil schreef.

Don't Stop Now is de single. Ik vond het nummer eerst wat vlakjes, maar - hoewel het nog niet in de schaduw kan staan van eerdere successen - wordt het bij elke draaibeurt sterker. En de stem van Neil Finn blijkt nog steeds prachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten