zondag 27 mei 2007

Mark Olson

"Hé, dat lijkt wel erg op The Jayhawks." Dat is wat ik dacht toen ik Poor Michael's Boat van Mark Olson voor het eerst hoorde. Het pleit enigszins voor me dat KCRW de naam van de zanger verkeerd spelde: Mark Olsen. Er ging me nog niet meteen een lichtje branden. Maar Olson is natuurlijk een voormalig lid van The Jayhawks, een band die nog niet is opgeheven maar waarvan we voorlopig niets hoeven te verwachten.

Wel zijn de leden altijd met elkaar blijven spelen, in diverse samenstellingen. Denk bijvoorbeeld aan Golden Smog, met Gary Louris en Marc Perlman. Over hun nieuwe album Blood On The Slacks later misschien meer. De vorige cd Another Fine Day deed me niets.

Op Poor Michael's Boat, van Olsons nieuwe soloalbum The Salvation Blues, wordt Olson bijgestaan door Gary Louris, van wie later in het jaar ook een soloalbum uitkomt. Louris doet op nog twee nummers mee. Een ijzersterk koppel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten