donderdag 23 augustus 2007

Rilo Kiley

Rilo Kiley kwam in 2004 met het prachtige More Adventurous. Zelden was ik zo onder de indruk van een band die vooral wordt gedragen door de stem van een vrouw. Jenny Lewis is een geweldige zangeres en schrijft ook nog eens uitstekende ironische en licht-cynische teksten, soms samen met gitarist/zanger Blake Sennett. Wat een ontdekking.

Na onder meer een solo-uitstapje van Lewis (mij iets té country) en een prima nieuw album van Sennetts bandje The Elected, is er nu een nieuwe cd van Rilo Kiley. Het album heet Under The Blacklight, het eerste voor het grote Warner Brothers. En...wederom ijzersterk. Toegegeven: de eerste single The Moneymaker is een tegenvaller. Het nummer komt geforceerd over. Live is ie vast beter genietbaar. Ook jammer: Blake Sennett treedt zelden op de voorgrond. Met Dreamworld, fraai in het midden van de cd gesitueerd, bewijst hij eens te meer dat hij ontzettend veel in zijn mars heeft. Alleen zijn fluisterende zang is al onweerstaanbaar.

Under The Blacklight is minder indie en meer pop. Niet zelden is het Rilo Kiley goes Fleetwood Mac. En dat is niet verkeerd. Gebleven zijn de countrypopliedjes zoals alleen Lewis ze kan schrijven én kan zingen. Hier is de video van de tweede single, Silver Lining. Heerlijke song.O, ja. Als u me nu even wilt excuseren. Ik ga een weekje naar München. Onder meer om daar Rilo Kiley te zien. Ik zie ernaar uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten