donderdag 20 maart 2008

Death Cab for Cutie

Alankomaat plaatst alleen mp3'tjes die zijn vrijgegeven door de artiesten zelf, de platenmaatschappijen, de pr-bureautjes, etcetera. Ook dan is het aanbod nog overweldigend en verrassend. Maar ja, mijn favoriete band Death Cab for Cutie valt dan buiten de boot. Geen gratis mp3'tjes van Ben Gibbard cum suis. Het is een harde wereld. Waar wil ik naartoe? Er is een nieuwe single van Death Cab en die wil ik je laten horen. Niet hier helaas, maar lees vooral verder.

De nieuwe single heet I Will Possess Your Heart en duurt - hou je vast - acht minuten en 36 seconden. Ha! De stem van Gibbard is pas na vierenhalve minuut te horen. Tot dat moment een baslijn, drums, een piano. De song neemt langzaam maar zeker in intensiteit toe en dan: "How I wish you could see the potential/The potential of you and me/It's like a book elegantly bound/But in a language that you can't read just yet." Hmmm.

En dan het refrein dat weliswaar niet uitblinkt in creativiteit, maar dat wel de gemoedstoestand van de hoofdpersoon perfect weergeeft: "You gotta spend some time love/You gotta spend some time with me/And I know that you'll find love/I will possess your heart."

Ik vind het prachtig.

Luister naar I Will Possess Your Heart op MySpace

Het album Narrow Stairs verschijnt 13 mei.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten