dinsdag 18 december 2012

Villagers


O, wat zie ik uit naar het tweede album van Villagers. Een maandje nog en dan is het zover: 13 januari verschijnt {Awayland}. Wat was Becoming a Jackal twee jaar geleden een mooie kennismaking. Het was dat Midlake dat jaar met een geweldig album op de proppen kwam, anders was Villagers in mijn eindejaarslijstje op 1 geëindigd. En live was Conor O'Brien (oeps, ik tikte aanvankelijk per ongeluk Conor Oberst) ook een sensatie. Wat een intensiteit, wat een stem. Ik zag hem 12 juni 2010 in Tivoli de Helling, met nog zo'n 75 anderen. Een paar maanden later stond ie met zijn band al op Lowlands. Het gaat snel.

NPR's All Songs Considered heeft een mooie video van het nieuwe nummer Nothing Arrived. Ja, klik maar op het linkje. Embedden lukt gek genoeg niet...

En hier is de officiële video van Nothing Arrived:
En voor de volledigheid The Waves, ook van het nieuwe album: 10 januari is Villagers in Doornroosje, in Nijmegen. Een dag later staan ze op Eurosonic in Groningen en 12 januari in Hedon, in Zwolle. In maart komen ze alweer terug. 8 maart speelt Villagers op Where The Wild Things Are in Zeewolde, een dag later staat Conor O'Brien cum suis in Tivoli, in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten